sobota, 30 kwietnia 2016

HALIBUT Z PIEKARNIKA BEZ GRAMA TŁUSZCZU

halibut
sól, pieprz

1) Piekarnik rozgrzej do 220°C.

2) Halibuta dopraw solą i pieprzem z każdej strony (dość obficie, ponieważ kawałki ryby są grube i z  dwóch stron pokryte skórą, której się nie je).

3) Rybę wyłóż do naczynia żaroodpornego bez żadnego tłuszczu (możesz na dno położyć papier do pieczenia) i włóż do gorącego piekarnika.

4) Piecz 25 minut w temperaturze 220-200°C z termoobiegiem.

Ryba jest pyszna, soczysta, dobrze upieczona.
Smacznego:)

4 komentarze:

  1. ok, ale co potem z taką porcyjką pięknie upieczonej ryby. Wykonuje bardzo dużo przepisów na ryby. Może wpadniesz i nóż widelec coś wadnie Ci w oko :D

    Pozdrawiam serdecznie
    Kasia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za zaproszenie, już biegnę :) p.s. rybę zjedliśmy z surówką z kapusty - jak nad morzem :)

      Usuń