sobota, 26 marca 2016

PSTRĄG Z PIEKARNIKA


pstrąg
płaska łyżka masła
koperek
vegeta
czosnek granulowany

Piekarnik rozgrzej do 190°C. Pstrąga wypłucz, posyp obficie vegetą z zewnątrz i wewnątrz a czosnkiem tylko wewnątrz. Do środka włóż dużą ilość pokrojonego koperku (ja zużyłam 1 pęczek
na 2 pstrągi) i masło. Z reguły pstrągi piecze się razem z głową jednak ja wolę, kiedy nie patrzy na mnie to co zjadam i głowy wolałam się pozbyć wcześniej.
Ryby ułóż w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (tłuszczu na spód nie trzeba dawać) i piecz ok 30 minut a na ostatnie 10 minut pieczenia możesz włączyć termoobieg.
Uwaga: pstrąg ma ości, dużo ości ale na szczęście łatwo je wyjąć.
Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz