środa, 23 marca 2016

UDKA Z WOLNOWARU


udka z kurczaka
sól, pieprz, słodka papryka

Rozgrzewaj wolnowar na najwyższej mocy przez 20 minut. Udka kurczaka opłucz, natrzyj przyprawami. Włóż do wolnowaru, przykryj pokrywką i... zapomnij na 5 godzin. Po tym czasie mięso będzie doskonale upieczone, soczyste i bardzo dobre.
Sos, który powstanie podczas wolnowarzenia można zagęścić słodką śmietaną. Do tego mięsa pasuje surówka z białej kapusty

Polecam też przygotowanie w wolnowarze zrazów
Smacznego:)

2 komentarze:

  1. zrobilem w/g przepisu i bylem zdziwiony prostota przygotowan i swietnym rezultatem,byly prawdziwie smaczne i wygladaly jak z rusztu.Dziekuje

    OdpowiedzUsuń
  2. 5 godzin na high a na low ile by pani gotowala

    OdpowiedzUsuń