sobota, 19 marca 2016
ZUPA ORIENTALNA Z KURCZAKIEM I ANYŻEM GWIAŹDZISTYM
1/2 filetu z kurczaka
anyż gwiaździsty
makaron ryżowy
cytryna
szczypiorek
czerwona papryka
1.Do garnka wlej 3 litry wody, wrzuć 4 sztuki anyżu gwiaździstego i sól do smaku - zagotuj.
2.Połowę filetu z kurczaka przekrój wzdłuż na pół i pokrój na cienkie plasterki. Włóż do gotującej się wody z anyżem i gotuj ok 45 minut.
3. Przygotuj makaron ryżowy zgodnie z przepisem na opakowaniu (najczęściej wkłada się go to osolonej wrzącej wody i zostawia - już bez gotowania - na kilka minut).
4. Ugotowany (i, jeśli chcesz, pokrojony) makaron zalej gotową zupą anyżową z kawałkami kurczaka. Posyp pokrojonym szczypiorkiem, papryką i dodaj cytrynę (plasterki jak na zdjęciu lub wyciśnięty sok z cytryny).
Smacznego:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz