czwartek, 21 kwietnia 2016

RYBA Z PIEKARNIKA


pół kg ryby (filet) np. morszczuka
przyprawa do ryb
olej sezamowy
brokuł

1) brokuł ugotuj w posolonej wodzie (max 10 minut)

2) rybę dopraw przyprawą i solą

3) naczynie żaroodporne wyłóż papierem do pieczenia (z zapasem - do przykrycia ryby na czas pieczenia), wysmaruj olejem, ułóż rybę i brokuły, całość skrop olejem sezamowym

4) włóż do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz ok 35-40 minut
Smacznego:)

3 komentarze:

  1. Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszny łosoś i delikatny smak brokuła- musi smakować obłędnie. Ja jem bardzo dużo warzyw, ostatnio często więc przyrządzam https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-smazony-z-sosem-pomidorowo-imbirowym-i-frytkami-z-pieczonych-warzyw/ Muszę przyznać, że to fajna alternatywa dla zwykłych frytek, przepadam za tym sposobem na łososia. Polecam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń