poniedziałek, 14 marca 2016
FILET Z KURCZAKA DO CHLEBA
Tak przygotowany filet z kurczaka jest miękki, soczysty i aromatyczny, z powodzeniem zastąpi wędlinę sklepową a przede wszystkim nie zawiera "chemii". Aby go przygotować
filet przekrój na pół i usuń wszystkie niepotrzebne części (kości, chrząstki, tłuszcz). Przypraw większą ilością dowolnych przypraw (lub tylko vegetą). Zawiń ściśle w folię aluminiową każdą część oddzielnie. Włóż do piekarnika nagrzanego do 190°C i piecz w tej temperaturze tylko
20 minut (nie dłużej, gdyż dłuższe pieczenie spowoduje, że mięso będzie suche i niesmaczne). Po tym czasie wyłącz piekarnik i zostaw w nim mięso do ostygnięcia.
Smacznego:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz