halibut
sól, pieprz
1) Piekarnik rozgrzej do 220°C.
2) Halibuta dopraw solą i pieprzem z każdej strony (dość obficie, ponieważ kawałki ryby są grube i z dwóch stron pokryte skórą, której się nie je).
3) Rybę wyłóż do naczynia żaroodpornego bez żadnego tłuszczu (możesz na dno położyć papier do pieczenia) i włóż do gorącego piekarnika.
4) Piecz 25 minut w temperaturze 220-200°C z termoobiegiem.
Ryba jest pyszna, soczysta, dobrze upieczona.
Smacznego:)
ok, ale co potem z taką porcyjką pięknie upieczonej ryby. Wykonuje bardzo dużo przepisów na ryby. Może wpadniesz i nóż widelec coś wadnie Ci w oko :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
Kasia
Dziękuję za zaproszenie, już biegnę :) p.s. rybę zjedliśmy z surówką z kapusty - jak nad morzem :)
UsuńPiec pod przykryciem?
OdpowiedzUsuńpiekę bez przykrycia
OdpowiedzUsuń