niedziela, 7 sierpnia 2016

RYBA ZAPIEKANA Z SUSZONYMI POMIDORAMI


filet z ryby morskiej
suszone pomidory w oleju
czosnek
koperek
ser camembert

Dno naczynia żaroodpornego wyłóż papierem do pieczenia i ułóż w nim filet uprzednio posmarowany z obydwu stron olejem, w którym znajdowały  się suszone pomidory.
Przypraw solą i pieprzem. Na wierzchu ułóż pokrojony w plasterki czosnek i posyp koperkiem. Dołóż suszone pomidory oraz plasterki sera camembert na górę.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180-190°C przez ok. 25 min. Po przełożeniu ryby na talerz posyp obficie koperkiem.
Wychodzi pychotka :)
Smacznego:)

2 komentarze:

  1. Raz dwa i smaczny oraz zdrowy obiad gotowy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Faktycznie bardzo fajne połączenie, a że ja lubię rybę i pomidory to na pewno ją przygotuję. Jakiś czas temu również odkryłam świetne przepisy https://mowisalmon.pl/przepisy/ i muszę przyznać, że łosoś wychodzi naprawdę smaczny.

    OdpowiedzUsuń