poniedziałek, 29 lutego 2016
SZYBKI ŁOSOŚ BEZ TŁUSZCZU
filet z łososia
sos sojowy
czosnek granulowany
Usuń skórę z łososia (łososia połóż skórą do dołu, i w tej pozycji odetnij długim nożem) oraz podziel filet na mniejsze kawałki np. takie jak na zdjęciu. Ułóż w misce, polej sosem sojowym i posyp granulowanym czosnkiem, wymieszaj ręką aby ryba dobrze pokryła się sosem. Połóż na mocno rozgrzanej patelni - bez tłuszczu i smaż krótko z każdej strony. Dobrze komponuje się z surówką z białej kapusty.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
bardzo fajny przepis i jestem właśnie zdania, ze taka ryba bez tłuszczu smakuje zdecydowanie najlepiej. Ja zazwyczaj łososia zamawiam z https://mowisalmon.pl/produkty/ i jestem zdania, że jest to zdecydowanie najlepsza ryba jaką można dostać. Tym bardziej, że w końcu jedzenie ryby wpływa doskonale na nasze zdrowie.
OdpowiedzUsuń