niedziela, 7 sierpnia 2016
RYBA ZAPIEKANA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
filet z ryby morskiej
suszone pomidory w oleju
czosnek
koperek
ser camembert
Dno naczynia żaroodpornego wyłóż papierem do pieczenia i ułóż w nim filet uprzednio posmarowany z obydwu stron olejem, w którym znajdowały się suszone pomidory.
Przypraw solą i pieprzem. Na wierzchu ułóż pokrojony w plasterki czosnek i posyp koperkiem. Dołóż suszone pomidory oraz plasterki sera camembert na górę.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180-190°C przez ok. 25 min. Po przełożeniu ryby na talerz posyp obficie koperkiem.
Wychodzi pychotka :)
Smacznego:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Raz dwa i smaczny oraz zdrowy obiad gotowy :)
OdpowiedzUsuńFaktycznie bardzo fajne połączenie, a że ja lubię rybę i pomidory to na pewno ją przygotuję. Jakiś czas temu również odkryłam świetne przepisy https://mowisalmon.pl/przepisy/ i muszę przyznać, że łosoś wychodzi naprawdę smaczny.
OdpowiedzUsuń