sobota, 24 lutego 2018
SZPINAK ZAPIEKANY Z SUSZONYMI POMIDORAMI
szpinak (świeży lub mrożony)
pomidory suszone w zalewie
pomidor
czosnek
śmietana 30% (może być 18%)
żółty ser
łyżeczka masła
1) na łyżeczce masła podsmaż szpinak, na koniec dołóż wyciśnięty przez praskę czosnek (1 ząbek wystarczy)
2) do usmażonego z czosnkiem szpinaku wlej śmietanę oraz pokrojone pomidory suszone (postaraj się odsączyć tłustą zalewę z pomidorów)
3) szpinak przełóż do naczynia żaroodpornego, na wierzchu połóż żółty ser (potarty lub plastry) oraz pomidory suszone
3)zapiecz w piekarniku aby ser się rozpuścił
Danie można przygotować wcześniej i tylko zapiec w ostatniej chwili.
Pychotka :)
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz