piątek, 6 maja 2016
JABŁECZNIK
UWAGA: Przepis na małą blaszkę (30x21cm)
1 słoik jabłek prażonych
1.5 szklanki mąki
125 g masła
łyżeczka proszku do pieczenia
4 żółtka
4 łyżki cukru
2 łyżki jogurtu
1) Mąkę posiekaj z masłem, dodaj cukier, proszek do pieczenia, żółtka i jogurt. Wszystkie składniki zagnieć i podziel na dwie części. (Możesz wyrobić robotem przy użyciu haka)
2) Jedną część pokrusz na dno blaszki
3) Na ciasto wyłóż jabłka i posyp je cynamonem.
4) Na wierzch pokrusz drugą część ciasta.
5) Włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz 60 minut.
Smacznego:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz